Relex Smile Laserbehandeling bij Oogcentrum Goes België
Levenskwaliteit... Hinder tijdens het sporten ... Last van je bril ... Hinder van je contactlenzen …

Relex Smile

  • Vroeger bestond eerst ‘PRK’ : zonder flapje, doch met veel pijn en trage genezing.
  • Nadien ontstond ‘LASIK’ : met flapje, geen pijn, en snelle genezing. Doch mechanisch en met een mesje.
  • De volgende stap was ‘FEMTOLASIK : opnieuw met flapje, geen pijn, snelle genezing, en volledig computergestuurd en met de laser, niet mechanisch dus. Doch nog steeds met flap.
  • De laatste stap is de ‘SMILE’-techniek van Carl Zeiss Meditec : geen flap meer, geen pijn, snelle genezing, en volledig computergestuurd met de femtosecond laser.

‘Smile’ staat voor ‘Small Incision Lenticular Extraction’. Deze nieuwe techniek, die enkel mogelijk is met de Visumax femtosecond laser van Carl Zeiss, is veruit de minst invasieve behandeling die heden mogelijk is. De nadelen van de oudere behandelingsmethoden zijn weggewerkt en de voordelen zijn gebleven. Het feit dat we nu eindelijk geen flapje meer hoeven te maken vermindert de kans op droge ogen aanzienlijk en verbetert de stabiliteit van het hoornvlies enorm.

Ooglaser: Relex Smile

€1950 / oog

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten

Relex Smile vs PRK en LASIK

Bij Smile wordt eerst een lenticule in het intacte hoornvlies voorbereid met de femtosecond laser. Dit is de eigenlijke behandeling. Alles gebeurt in een gesloten systeem. Deze ‘lenticule’ wordt doorheen een kleine opening verwijderd. Alles zonder flap, zonder pijn, met snelle recuperatie.

Bij femtolasik daarentegen wordt eerst een flap gemaakt, pas na het openen ervan wordt de behandeling uitgevoerd. Mét een flap dus. In een open systeem, vrij aan de oppervlakte. Het grote voordeel van Smile is dus het feit dat de behandeling plaatsvindt zonder flapje. In een gesloten systeem, zonder contact met de omgeving.

Onafhankelijk van omgevingstemperatuur, vochtigheid, tocht, enz. Waardoor de nauwkeurigheid verhoogt. En het feit dat er geen flap meer dient gemaakt te worden is eveneens een groot voordeel. Hetgeen de kans op droge ogen na de behandeling fel vermindert en de stabiliteit van het hoornvlies verbetert.

Waarom is 'Smile' zo zacht voor mijn ogen?

De opening die nodig is om de Lenticule te verwijderen is kleiner dan bij vroegere en oudere procedures, waardoor de structuur van het hoornvlies meer intact blijft. Het contactglas waardoorheen de laserspot vallen past zich ook aan de kromming van het hoornvlies aan, waardoor de behandeling volledig pijnloos is.

Hoeveel ervaring heeft men al met Smile?

Carl Zeis is al meer dan 20 jaar actief in de ontwikkeling van allerlei ooglasertechnieken. Ze ontwikkelden als eersten een spotscanner in 1997, waren de eersten met Topografie (1998)- en wavefront (2000)-geleide behandelingen.

SMILE is een ooglaserprocedure die al meer dan tien jaar bestaat en volledig gebaseerd is op de femtosecond technologie van de Zeiss Visumax laser die al jarenlang wordt gebruikt en die haar efficiëntie reeds miljoenen keren heeft bewezen.

Het werd voor het eerst op een menselijk oog toegepast door Walter Sekundo in 2007. Het werd wereldwijd beschikbaar in 2011. In 2017 wordt de Smile ooglaserprocedure toegepast in meer dan 62 landen door meer dan 1000 oogchirurgen. Er werden op de dag van vandaag al meer dan 750.000 ogen met de smilebehandeling geholpen. De behandeling is FDA -approved in de Verenigde Staten.

Welke afwijkingen kunnen worden behandeld met Smile

Tot op heden wordt de techniek enkel gebruikt voor bijziendheid en astigmatisme. De studies om de techniek ook voor verziendheid aan te wenden, zijn lopende.

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten