FAQ Staaroperatie | Goes Oogcentrum | Kwalitatieve behandelingen

FAQ Staaroperatie

Als het gaat over oogbehandelingen hebben patiënten vaak veel vragen. We bundelden de meest voorkomende vragen over staaroperaties op deze FAQ-pagina. Zo vindt u misschien wel al de antwoorden op al uw vragen. Toch nog een vraag? Aarzel dan niet ons te contacteren, wij helpen u graag verder! 

Nog vragen?

Wij helpen u graag verder.

Veel gestelde vragen

Wanneer is het nodig om staar te laten opereren?

Ondervindt u last tijdens uw dagelijkse bezigheden? Dan laat u zich best opereren. Klachten die voorkomen bij staar is het zien van cirkels rond felle lichten of de zon. Ook kan u ’s nachts last hebben van de koplampen van tegenliggers onderweg. Lichte vertroebeling van kleuren of onscherp zien, zijn ook symptomen van staar. Indien u staar echter niet laat opereren kan dit leiden tot blindheid.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van een staaroperatie?

Het oog kan geïrriteerd zijn en tranen, gebruik zeker en vast oogdruppels om infecties te voorkomen. Na enkele dagen zal je zicht vanzelf verbeteren. In minder dan 1% van de gevallen, zijn er complicaties of klachten. Er kan zich ook nastaar ontwikkelen na enkele maanden of zelfs jaren. Dit kan verholpen worden door een laserbehandeling. U zal maximum 10 uur na de ingreep wazig zien.

Mag ik na de ingreep autorijden?

De dag na de ingreep mag u alweer met de auto rijden. Meteen na de ingreep zal u nog wat wazig zien, het is dus belangrijk dat iemand u komt ophalen in het centrum.

Hoe wordt mijn oog verdoofd?

De verdoving van uw oog is simpelweg met enkele oogdruppels. Er komen dus geen naalden aan te pas. Hierdoor herstelt het oog nog sneller.

Wat mag ik na de ingreep even niet meer doen?

Alle activiteiten waarbij er een stuwing ter hoogte van het oog optreedt, moeten vermeden worden. Impactvolle sporten en zwemmen worden dus best even uitgesteld. Bij het douchen mag er ook geen vuil water in het oog belanden.