FAQ | Goes Oogcentrum | Kwalitatieve behandelingen
FAQ goes

Goed zien willen we allemaal

Een  scherp zicht is nodig voor zo goed als alles – ons werk, onze dagelijkse activiteiten, en nog zoveel meer. Onze levenskwaliteit hangt er dus van af.

Jammer genoeg beschikt niet iedereen over een van nature uit goed zicht. Oogaandoeningen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme, de zogenaamde refractiefouten, komen erg vaak voor.

Vele mensen dragen een bril of contactlenzen om goed te zien, maar velen onder hen vinden het gebruik ervan erg hinderlijk. Zij willen goed zien zonder bril of lenzen. Dankzij de medische vooruitgang is dat vaak mogelijk. Miniem invasieve chirurgie is in vele medische disciplines, dus ook in de oogchirurgie, stilaan de referentie geworden.

Hoe werkt het oog?

Lees er hier alles over

CONSULTATIE

Vraag uw consultatie aan via ons contactformulier.

Veel gestelde vragen

Wenst u goed te zien zonder bril, en vraagt u zich af welke behandeling bij u past ? HIeronder vindt u het antwoord …

Ben u bijziende tussen de 0 en -2.5 D ? Dan voeren we meestal ‘femtolasik’ of ‘lasek’ uit.

Bent u bijziende tussen de -2.5 D en -8.0 D ? Dan voeren we meestal ‘Smile’ uit

Bent u bijziende hoger dan -8.0 D, of kan lasek, femtolasik of Smile niet ? Dan voeren me meestal een ICL-ingreep of Artiflex-implantatie uit.

Bent u verziende tussen 0 en +3.0 D en jonger dan 45 jaar ? Dan voeren we meestal ‘Femtolasik’ uit.

Bent u meer verziende dan +3.0 D, en ouder dan 45 jaar ? Dan voeren we meestal een ‘clear lens extractie’ uit, met implantatie van een multifocale implantlens.

Wanneer behandelen we niet ?

Bij bijziende patiënten met een abnormaal hoornvlies of waarbij er onvoldoende plaats is voor een ICL of Artiflex-lens
Bij verzienden jonger dan 45 jaar die meer verziend zijn dan +3.0 D
Dit zijn natuurlijk maar algemene regels. Een persoonlijk en geindividualiseerd vooronderzoek is vanzelfsprekend altijd noodzakelijk. U kan ons hier altijd voor contacteren op 03/2193925 of via email op secretariaat@goes.be

Wat is een 'gepersonaliseerde laserbehandeling'?

Een ‘gepersonaliseerde’ behandeling is een behandeling die op maat wordt uitgevoerd. Deze behandeling is uniek voor uw oog. Een ander oog kan dus nooit identiek dezelfde behandeling ondergaan.

Indien blijkt dat u een voordeel zou ondervinden wanneer een gepersonaliseerde behandeling wordt uitgevoerd, wordt dit vanzelfsprekend steeds verricht. Deze behandeling is dan nooit duurder dan een ‘standaard’-behandeling.

Zodra we merken dat dit nuttig zou zijn, wordt elke behandeling gepersonaliseerd uitgevoerd, zonder extra kosten.
U hebt immers steeds recht op de best mogelijke behandeling.

De mogelijkheid om te kiezen voor een minderwaardige behandeling wordt u met andere woorden niet gegeven.

Wie is de ideale laserkandidaat?

Om een goede laserkandidaat te zijn, dient u een stabiele afwijking te hebben gedurende de laatste paar jaar. U moet 18 jaar zijn of ouder. U mag evenmin belangrijke oogaandoeningen vertonen. En vanzelfsprekend dient u eveneens de mogelijke risico’s en bijwerkingen van een behandeling te kennen.

Is een laserbehandeling pijnlijk?

Onze behandelingen zijn pijnloos. Een lasek-ingreep kan soms wat irritatie met zich meebrengen doch dit verdwijnt na enkele dagen.

Is een laserbehandeling stabiel?

Indien er negatieve effecten op lange termijn zouden opduiken uit de literatuur vallen deze meestal toe te schrijven aan een foute indicatiestelling tijdens het vooronderzoek. Daarom kan het belang van een zeer grondig voorbereidend onderzoek, gebruik makend van moderne apparatuur, niet onderschat worden.

Het effect van de behandeling zou in de verte stabiel moeten zijn. Dichtbij kan het zicht verminderen in de loop van het leven, net zoals het zou verminderen bij patiënten die zich niet lieten laseren.

Wanneer kan ik opnieuw werken na laserchirurgie?

Met de meeste technieken kan u daags nadien opnieuw aan de slag. Na een lasek-behandeling kan dit wat langer duren. Na lasek mijdt u eveneens best zoveel mogelijk het UV-licht: het dragen van een zonnebril wordt dan ook sterk aangeraden.

Wat zijn de risico's van een laserbehandeling?

Dit werd reeds hogerop besproken. De ingreep is vanzelfsprekend erg veilig, anders werden er nooit meer dan 1 miljoen laserbehandelingen per jaar uitgevoerd.

Het blijft echter steeds een operatie, 100 % garantie bestaat dan ook niet in de geneeskunde. Doch een nauwkeurig vooronderzoek, goede indicaties en voorzichtige chirurgie moeten eventuele complicaties tot een minimum herleiden.

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten