FAQ Femto-Lasik | Ooglaseren | Goes Oogcentrum

FAQ Femtolasik

Als het gaat over oogbehandelingen hebben patiënten vaak veel vragen. We bundelden de meest voorkomende vragen over Femtolasik behandelingen op deze FAQ-pagina. Zo vindt u misschien wel al de antwoorden op al uw vragen. Toch nog een vraag? Aarzel dan niet ons te contacteren, wij helpen u graag verder! 

Nog vragen?

Wij helpen u graag verder.

Veel gestelde vragen

Is het veilig en pijnloos?

Over het algemeen kunnen we stellen dat Femto-LASIK behandelingen veilig zijn. Complicaties zijn namelijk uiterst zeldzaam. Dit wordt uitvoerig besproken en onderzocht tijdens het vooronderzoek. De behandelingen zijn steeds pijnloos. Een ingreep kan soms wat irritatie met zich meebrengen maar ook dit zal slechts enkele dagen duren.

Hoe kan ik mij voorbereiden?

– Zachte contactlenzen: één week voor het vooronderzoek uitlaten
– Harde contactlenzen: drie weken voor het vooronderzoek uitlaten
– Geen make-up, lotions of parfum tijdens de behandelingsdag
– U mag niet met de wagen rijden meteen na de behandeling, zorg ervoor dat iemand u kan komen ophalen

Hoelang duurt de behandeling?

De behandeling duurt amper twintig minuutjes voor beide ogen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

De eerste nachten dient u een beschermende bril te dragen. Het is ook belangrijk om oogdruppels correct en frequent te gebruiken gedurende de eerste weken. Zo zal u infecties voorkomen. 1 dag én 1 maand na de ingreep zien we u graag op controle.

Zijn er eventuele bijwerkingen die kunnen voorkomen na een femto-lasik behandeling?

De eerste dagen moet je ervoor zorgen dat je geen stomp trauma tegen je oog ervaart, anders kan het flapje verschuiven. Nadien is dat zeer zeldzaam. De kans op een infectie kan je verminderen door nauwkeurig je druppels antibiotica te druppelen. In meer dan 97% van de gevallen is je zicht voldoende na de eerste behandeling.