Hoe Werkt Het Oog | Oogchirurgie en Ooglaseren | Goes Oogcentrum
Ooglasercorrectie op de zachte wijze

Goed zien willen we allemaal

Een  scherp zicht is nodig voor zo goed als alles – ons werk, onze dagelijkse activiteiten, en nog zoveel meer. Onze levenskwaliteit hangt er dus van af. Jammer genoeg beschikt niet iedereen over een van nature uit goed zicht. Oogaandoeningen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme, de zogenaamde refractiefouten, komen erg vaak voor.

Op de dag van vandaag kunnen de meeste refractiefouten behandeld worden met een ooglaserbehandeling, op een efficiënte en zelfs zachte wijze. Dit is het geval voor SMILE, een erg geavanceerde ooglaserbehandeling.

Of u al dan niet voor een ooglaserbehandeling in aanmerking komt, is afhankelijk van vele factoren. Tijdens een uitgebreid en uiterst nauwkeurig vooronderzoek bekijken we samen met u welke opties er mogelijk zijn.

Hoe werkt het oog? Een woordje uitleg

Het menselijk oog heeft een werkelijk ongelooflijk design. De kwaliteit van ons zicht wordt vooral bepaald door de grootte en de vorm van onze ogen.

In een normaal oog worden alle lichtstralen scherp op het netvlies afgebeeld. Het beeld dat hier wordt gevormd, wordt langs de oogzenuw naar de hersenen gezonden.

Van zodra de afmetingen van het oog niet perfect op elkaar zijn afgestemd, worden de lichtstralen niet scherp op het netvlies geprojecteerd. Dit is het geval bij bijziendheid, verziendheid of astigmatisme.

Deze refractiefouten komen erg vaak en bij alle leeftijden voor.

Normaal zicht

Bij een normaal zicht zijn alle afmetingen van het oog perfect op elkaar afgesteld. Lichtstralen worden scherp op het netvlies afgebeeld.

Vaak voorkomende aandoeningen

Refractiefouten komen voor wanneer de kromming van het hoornvlies niet perfect is afgestemd op de lengte van het oog. Het gevolg hiervan is dat lichtstralen niet scherp op het netvlies worden geprojecteerd.

Bijziendheid (myopie)        

Wanneer het oog te lang is, worden lichtstralen voor het netvlies geprojecteerd. Veraf is alles wazig, dichtbij is het scherp.

Verziendheid   (hypermetropie)      

Wanneer het oog te kort is, valt het licht achter het netvlies. Nabij is alles wazig, veraf is het scherper.

Astigmatisme

Wanneer het hoornvlies een onregelmatige kromming heeft, vat het licht op meerdere plaatsen. Zowel veraf als nabij is alles wazig.  

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten