FAQ Multifocaal lensimplant | Goes | Kwalitatieve oogbehandelingen

FAQ Multifocaal lensimplant

Sinds meerdere jaren is er een oplossing voor verzienden boven de 45 jaar die goed willen zien ver én dichtbij ; de zogenaamde multifocale implantlenzen. Maar als het gaat over oogbehandelingen hebben patiënten vaak veel vragen. We bundelden de meest voorkomende vragen over multifocale implantlenzen op deze FAQ-pagina. Zo vindt u misschien wel al de antwoorden op al uw vragen. Toch nog een vraag? Aarzel dan niet ons te contacteren, wij helpen u graag verder! 

Nog vragen?

Wij helpen u graag verder.

Veel gestelde vragen

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Bent u ouder dan 45 en verziend? Wil u goed kunnen zien ver én dichtbij? Dan zijn multifocale lenzen uw oplossing!

Wat is het verschil met monofocale implantlenzen?

Monofocale implantlenzen hebben hun focus op één plaats. Meestal wordt er dan gekozen om in de verte goed te zien en aanvullend een leesbril te dragen. Met multifocale lenzen hoeft dit niet. Zij hebben een focus ver én dichtbij waardoor u niet langer een extra leesbril hoeft te dragen.

Wat zijn de beperkingen bij multifocale implantlenzen?

Bij deze ingreep kunnen er neveneffecten optreden. Bij weinig licht kan het zijn dat u nog niet optimaal ziet. U kan dan kringen (halo’s) of sterretjes zien rond lichtbronnen. Deze beperkingen zijn echter al veel minder frequent aanwezig dan vroeger en verbeteren na een tijdje vanzelf.

Welke voordelen zijn eraan verbonden?

U kan veraf én dichtbij goed zien, u heeft meestal geen bril meer nodig. Na de ingreep zegt de overgrote meerderheid van de patiënten vaarwel tegen zijn gewone lenzen of bril.