2018: mijlpaal in de ooglaserchirurgie - Oogcentrum Goes

2018: mijlpaal in de ooglaserchirurgie

Oogcentrum Goes > Nieuws > 2018: mijlpaal in de ooglaserchirurgie

“Pearle, Pearle, Pearle!” Hoe vaak per dag hoor je reclamespotjes als deze door je radio schallen? In tegenstelling tot promotie voor optiekketens hoor je weinig tot niets over de kennis van ooglaserchirurgie. Het is artsen immers deontologisch verboden om reclame te maken.

2018 : mijlpaal in de ooglaserchirurgie

Hoe komt het dat zoveel mensen weten van het bestaan van ooglaserchirurgie, wanneer het artsen deontologisch verboden is om reclame te maken. Simpel, er gebeuren wereldwijd veel ooglaserbehandelingen. Dit jaar alleen al heeft de ooglaserchirurgie, zowel die van bijziendheid, verziendheid, als astigmatisme, de magische mijlpaal van 60 miljoen behandelingen bereikt. In de Verenigde Staten staat de teller op 24 miljoen, in Europa op 12 miljoen. Met andere woorden 3,7 procent van de bevolking in de US, en 1,18 % van de bevolking in Europa. Het zijn deze immense getallen die het succes van de ooglaserchirurgie verklaren.

Verdien je onkosten terug

Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Een van de grote nadelen van deze behandelingen is de prijs . De hoge prijs komt door de steeds veranderende technologie (denk maar aan de nieuwe ‘Smile’-techniek van Carl Zeiss), waardoor er regelmatig nieuwe apparaten aangekocht moeten worden. Die apparaten vragen ook om dure onderhoudscontracten, enkel zo zijn we zeker dat ze feilloos werken. En dit alles werkt de prijs in de hand.

Nochtans vergeten patiënten vaak dat ze de prijs van deze behandelingen na enkele jaren al terug verdienen. Contactlensdragers verdienen na zeven jaar hun onkosten terug. Brildragers verdienen hun onkosten al na minder dan vier jaar terug. Nadien is het voor de patiënten een winstgevende investering.

Vaarwel lenzen en/of bril

Ooglaserchirurgie heeft natuurlijk ook één groot voordeel… het gemak om geen bril of lenzen meer te hoeven dragen. Ook de huidige nauwkeurigheid en de goede resultaten van de behandelingen beïnvloeden het succes van deze behandeling. Wist je trouwens dat de ooglaserchirurgen zélf, evenals hun familieleden, deze technieken al massaal bij zichzelf laten uitvoeren? Meer dan 27% van gespecialiseerde ooglaserchirurgen hebben zelf de techniek al ondergaan en meer dan 90% van hen heeft de ingreep al aangeraden aan hun naaste familieleden.

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten
About the author