Laserchirurgie op maat voor sportlui | Nooit meer hinder tijdens het sporten

Aangepaste laserchirurgie bij sportlui

Oogcentrum Goes > Nieuws > Aangepaste laserchirurgie bij sportlui

Kan laserchirurgie  bij sportlui aangepast worden aan het type sport-beoefening ?

Ooglaseren, en zeker de nieuwste derde generatie laserbehandeling Relex Smile, is voor iedereen anders. Dit is zeker het geval bij professionele sportlui. In de atletiek, voetbal en hockey bijvoorbeeld zal meestal een perfect ver zicht nodig zijn. Biljarters en tafeltennissers hebben andere verwachtingen en moeten een haarscherp zicht hebben op halve afstand en nabij.

Laserchirurgie kan in dit geval werkelijk op maat uitgevoerd worden.

Een laserbehandeling van het oog is een ambulante ingreep. Een laser wordt gebruikt om de vorm van het hoornvlies te veranderen. Hierdoor wordt de wijze aangepast waarop het oog lichtstralen breekt en focusseert op het netvlies.

Om bijziendheid te corrigeren wordt het hoornvlies vlakker gemaakt, om verziendheid te corrigeren maken we het hoornvlies steiler. Om astigmatisme te corrigeren zullen we een onregelmatige kromming van het hoornvlies opnieuw regelmatig maken.

Een toenemend aantal sportlui laat tegenwoordig deze behandeling uitvoeren. De NBA-ster Lebron James, professioneel golfer Tiger Woods, gouden medaillewinnares Linsday Vonn zijn maar enkele voorbeelden van topsporters die hun ogen lieten behandelen.

Laserchirurgie wordt verkozen boven het gebruik van contactlenzen of een bril bij vele atleten, omwille van het feit dat sportlui vaak zweten en zich vaak in een stofferige omgeving bevinden. Het zweet en het stof kan irritatie veroorzaken bij contactlensdragers.

De procedure is dezelfde voor alle sporten, maar zoals gezegd kan het uiteindelijke doel van de ingreep, volledige correctie of een lichte ondercorrectie, aangepast worden aan de verwachtingen en eisen van de patiënt.

Recreatieve sporters boven de 45 jaar zullen vaak ‘monovision’ verkiezen. Hierbij laten we 1 oog goed zien in de verte, en het andere oog op halve afstand of nabij. Dit wordt vaak verkozen door patiënten die in de vrije tijd graag golfen, fietsen, of andere recreationele sporten beoefenen, maar overdag toch nog vaak bureelwerk moeten verrichten.

De juiste keuze maken, en de verwachtingen op elkaar afstemmen, is een normaal en essentieel onderdeel van het voorbereidend onderzoek en gesprek dat de eventuele ingreep voorafgaat.

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten
About the author