Boek van Dr. Goes Senior | Door het oog van de kunstenaar

Door het oog van de kunstenaar

Oogcentrum Goes > Nieuws > Door het oog van de kunstenaar

Door het oog van de kunstenaar

In “Door het oog van de kunstenaar”  zoekt of ontkracht Frank Goes het eventueel verband tussen oogafwijkingen en het werk van de kunstenaar. Soms is het verband tussen oogproblemen en het werk van de artiest twijfelachtig- soms is er een overduidelijke relatie-, en  soms stuwt een oogaandoening de schilder naar een hoger niveau.

Voor sommige was de confrontatie met een oogaandoening zo groot dat ze geen andere oplossing zagen dat te stoppen met wat ze het liefst deden. Anderen zagen het net als een opportuniteit en pasten hun stijl aan. Onder andere Rembrandt, Turner, Munch, Dürer, Degas, Picasso, Pissarro, Monet, Titian, Van Gogh en El Greco leerden leven met hun oogaandoening en tilden hun werk naar een ongekend niveau.

Dit alles wordt besproken in het boek. 214 prachtig geïllustreerde pagina’s leiden je doorheen de geschiedenis van deze grootmeesters. Verder komen ook Media & Stijl en hoe blindheid werd voorgesteld in de schilderkunst aan bod. Speciale aandacht werd gegeven aan de kwaliteit van de beelden.

Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven (frank@goes.be) in het Nederlands en in het Engels.

Indien gewenst, kan het boek via ditzelfde emailadres worden besteld.

Frank Goes Senior

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten
About the author

2 Responses