Zeiss Europe 2018 Amsterdam - Oogcentrum Goes

Zeiss Europe 2018 Amsterdam

Oogcentrum Goes > Nieuws > Zeiss Europe 2018 Amsterdam

Op zaterdag 26 mei 2018 werd Dr. Goes uitgenodigd om op het prestigieuze Europese congres van Zeiss in Amsterdam zijn ervaringen te delen met aanwezige oogartsen van over heel wereld.

Hij sprak er over de nieuwste multifocale implantlens van Zeiss . Die is sinds eind 2017 beschikbaar in het Goes OogCentrum.

Het is een zwakke multifocale implantlens die vooral het zicht in de verte en tussenin verbetert. In tegenstelling tot een sterk multifocaal implantaat, presteert de implantlens iets minder op 40 cm. Ze geeft dan weer wel een beter tussenzicht, ongeveer op 70 cm. Het grote voordeel van deze lens, is dat ze minder bijwerkingen heeft dan de sterk multifocale implantlenzen. Patiënten die deze lens ingeplant kregen, zien minder halo’s of kringen rond lichten ’s nachts.

Het is de ideale lens voor patiënten die de kwaliteit van hun zicht zo veel mogelijk willen verbeteren en dat bijna brilvrij, maar – jammer genoeg – niet volledig. Om zeer kleine tekst dichtbij te kunnen lezen zullen zij bijvoorbeeld nog een bril nodig hebben.

Is de implantlens ook iets voor mij?

De implantlens is ideaal voor golfers, voor mensen die niet de ganse dag met klein tekst bezig zijn of voor personen die in de wagen goed in de verte willen zien, maar net zo goed de gps op hun dashboard zonder bril in de gaten willen houden.

De resultaten van deze implantlens zijn, tot op heden, veelbelovend. Ze worden ook voorgesteld op het jaarlijkse congres van het ESCRS (European Society of Cataract & Refractive Surgeons)  in Wenen eind 2018.

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten
About the author