Geen bril dankzij multifocale implantlenzen - Oogcentrum Goes

Geen bril dankzij multifocale implantlenzen

Oogcentrum Goes > Nieuws > Geen bril dankzij multifocale implantlenzen

Heel wat mensen dragen zonder morren een bril. Sterker nog, sommigen zien het als een modeaccessoire. Een bril geeft ook een zekere sérieux, wat ook een deel van de dragers aanspreekt. Anderen kijken er helemaal niet uit naar de dag ze moeten beginnen ‘brillen’.

Wanneer heb je een leesbril nodig?

Vanaf 45 jaar krijgen velen hinder om dichtbij scherp te zien. We noemen dit ouderdomsverziendheid, of met een ingewikkelde naam ‘presbyopie’. Voor wie vroeger zonder bril of met contactlenzen goed zag is een leesbril vaak een snelle oplossing.

Waarom dragen we onze leesbril niet graag?

IJdelheid

Wanneer je een leesbril nodig hebt, verraad je ineens je leeftijd. En niemand wil natuurlijk dat hun leeftijd van op voorhoofd af te lezen is. Of in dit geval van op het puntje van je neus.

Praktische overwegingen

Als je een leesbril nodig hebt, en ook bijziend bent wordt het lastig. Je hebt dan niet enkel een bril nodig voor dichtbij, maar ook voor veraf. Het wordt nog lastiger als je dichtbij een andere sterkte nodig hebt dan in de verte.

Je kan 2 brillen gebruiken, maar altijd wisselen van bril is niet echt handig. Zeker bij het sporten, koken of zelfs gewoon tijdens het werk is dit heel onpraktisch.

Je kan ook een ‘progressieve’ of ‘multifocale’ bril gebruiken. Deze combineert de correctie voor ver en dichtbij in een glas. Heel wat mensen vinden het moeilijk om te wennen aan dit type glas.

Meer dan de helft van de Europese bevolking draagt een bril. Of contactlenzen.

Multifocale implantlenzen

Multifocale implantlenzen beginnen meer een meer een serieus alternatief te vormen voor het gebruik van een leesbril of progressieve glazen. In het begin waren dit vaak sterke multifocale implantlenzen. Je kon er haarscherp mee zien dichtbij, maar in de verte moest je er enkele optische bijwerkingen bijnemen.

Sinds enkele jaren is de tendens echter om zwakkere multifocale implantlenzen te gebruiken. Met duidelijk minder bijwerkingen. En vaak een even goed zicht dichtbij. En dit alles zonder bril.

Zeker sinds de opkomst van de nieuwe ‘EDOF’-implantlenzen, hetgeen staat voor ‘Elongated Depht of Focus’ lenzen, kiezen vele patiënten ervoor om hun bril of contactlenzen en leesbril in te ruilen voor de nieuwste generatie multifocale implantlenzen. De laatste jaren zien we in onze praktijk een grote toename in interesse in deze zwak multifocale implantlenzen, met minder bijwerkingen, hogere kwaliteit, en nog altijd veel comfort.

Zelf uw leesbril beu?

Spreekt het gemak van deze implantlenzen je aan? Maak volledig vrijblijvend een afspraak voor een quick scan. Wij bekijken dan gratis of u in aanmerking komt voor deze soort lenzen.

Eens we weten dat deze aanpak geschikt is voor u, voeren we volledig uitgebreid vooronderzoek op uw maat. Zo maken we samen met u de juiste beslissing. Een beslissing die je maar een keer in je leven moet maken!

Vragen voor een van onze artsen? Aarzel niet ons te contacteren. We horen het graag.

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten
About the author