Laserchirurgie op Maat, Kan Dat? | Goes Oogcentrum

Laserchirurgie op maat, kan dat?

Oogcentrum Goes > Nieuws > Laserchirurgie op maat, kan dat?

Wat is laserchirurgie ?

Met laserchirurgie bedoelen we een laserbehandeling die het hoornvlies op een bepaalde manier hervormt. Zo wordt het hoornvlies d.m.v. ooglaseren vlakker gemaakt voor bijziendheid en steiler voor verziendheid. Hiervoor gebruiken we de meest moderne laserapparatuur en lasermethodes, zoals Relex Smile, en Femto-lasik.

Het beste uit laserchirurgie halen

Elke behandeling in het kader van laserchirugie is -technisch gezien- dezelfde. Wat verschillend kan zijn is de uiteindelijke afwijking waarop wordt gemikt. Meestal wordt de bijziendheid volledig gecorrigeerd zodat het oog op 0 dioptrie uitkomt. Dan zie je goed in de verte. Soms kan het te verkiezen zijn om één of beide ogen een beetje bijziende te laten. Dit hangt af van de wensen van de patiënt en welke taken zij uitvoeren. Zo zullen de verwachtingen van een boekhouder ander zijn dan die van een autochauffeur.

 Het uiteindelijke resultaat van de laserbehandeling gebeurt telkens in overleg tussen de behandelende oogarts en de patiënt.

Als algemene richtlijn kan worden aangehouden dat iemand die jonger is dan 45 jaar, en op 0 dioptrie eindigt, zowel goed zal zien veraf als dichtbij.

Als je ouder bent dan 45 jaar, moeten we minstens 1 oog een beetje bijziende houden, anders heb je onmiddellijk een leesbril nodig.

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten
About the author