Feiten v Fictie: Ooglaseren – Ontmaskering van Mythes

Het ondergaan van ooglaseren is een belangrijke beslissing in het leven van iedereen. Het zorgen voor een succesvolle behandeling vereist het onderscheiden van feiten en fictie. In dit artikel weerleggen we veelvoorkomende mythes rond ooglaseren en werpen we licht op belangrijke aspecten van de procedure.

Ooglaseren is duur

Feit: Ooglaseren is een geavanceerde medische ingreep die gebruikmaakt van geavanceerde technologie en snel evoluerende technieken. Het vereist een continue investering van het lasercentrum om de nieuwste behandelingen aan te kunnen bieden met state-of-the-art apparatuur, zoals de smile-ooglaserbehandeling uitgevoerd met de nieuwste femtosecondlasers van Zeiss.

De initiële kosten van ooglaseren moeten echter worden gezien als een investering. Gemiddeld genomen verdient een ooglasercorrectie zichzelf terug binnen 7 jaar en leidt uiteindelijk tot langetermijnbesparingen. Sommige zorgverzekeraars bieden zelfs gedeeltelijke vergoedingen aan, waardoor de financiële last wordt verminderd. Neem contact op met uw verzekeraar om mogelijke dekkingsmogelijkheden te verkennen.

Ooglaseren is pijnlijk

Fictie: In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is ooglaseren een pijnloze procedure. Patiënten krijgen voorafgaand aan de behandeling een kalmerend medicijn toegediend om stress en angst te beheersen. Ons ervaren team weet hoe ze patiënten op hun gemak kunnen stellen tijdens de behandeling.

Tijdens de behandeling wordt het oog verdoofd met enkele druppels, wat alleen een lichte druk veroorzaakt. Daarna kunnen de ogen enige tijd gevoelig zijn, met tijdelijke wazigheid en tranenvloed. Rusten met gesloten ogen direct na de behandeling wordt aanbevolen.

Smile- en Femtolasik-patiënten ervaren meestal binnen enkele uren verbeterd zicht, terwijl LASEK-patiënten vergelijkbare resultaten behalen, maar iets langzamer.

Ooglaseren is gevaarlijk

Feit: De veiligheid van ooglaseren kan worden vergeleken met autorijden naar de kust. Wanneer de procedure wordt uitgevoerd door bekwame professionals met goed onderhouden apparatuur, in overeenstemming met veiligheidsprotocollen en bij het selecteren van geschikte kandidaten, is de procedure relatief veilig. Anders zou het niet vaak worden uitgevoerd, vooral niet bij jonge patiënten met een goed gezichtsvermogen.

Desalniettemin blijft het een chirurgische ingreep, dus het kiezen van de juiste chirurg en kliniek is van cruciaal belang. Maak weloverwogen beslissingen op basis van aanbevelingen van vertrouwde bronnen en kwaliteit van zorg, in plaats van alleen te focussen op de kosten. Onthoud dat u slechts één paar ogen heeft, en deze verdienen de best mogelijke zorg.

Ooglaseren is geschikt voor Iedereen

Fictie: Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor ooglaseren. Grondige preoperatieve evaluaties door professionals bepalen of u een geschikte kandidaat bent en welke techniek voor u geschikt is.

Een uitgebreid preoperatief onderzoek omvat verschillende tests die factoren zoals de sterkte van het hoornvlies, refractieve fouten en de gezondheid van het oog beoordelen. Ongeveer 60% van de kandidaten komt in aanmerking voor ooglaseren, terwijl de overige 40% mogelijk wordt afgeraden vanwege dunne hoornvliezen, aanzienlijke refractieve fouten of onrealistische verwachtingen. Eerlijke en open gesprekken met uw oogarts zullen u leiden naar de beste beslissing.

Het onderscheiden van feiten en fictie is essentieel bij het overwegen van ooglaseren. Hoewel de procedure misschien duur lijkt, verdient het zichzelf op de lange termijn terug en heeft het een geruststellend veiligheidsrecord. Ooglaseren is pijnloos en een zorgvuldige selectie van geschikte kandidaten is cruciaal voor succes. Vertrouw op het advies van uw oogarts, alsof het zijn eigen ogen zijn.

Boek een gratis beoordeling bij ons om te kijken of je in aanmerking komt voor ooglaserchirurgie.

Home » Feiten v Fictie: Ooglaseren – Ontmaskering van Mythes

Ben je geschikt voor oogcorrectie?

De eerste stap nemen

Onze levensveranderende behandelingen zijn niet voor iedereen geschikt.

De eerste stap is om een ​​snelle online quiz te doen, zodat u kunt zien of u hiervan kunt profiteren.

Onze meest populaire procedures

  • SMILE
  • LASIK
  • Lensvervanging

Wat onze patiënten zeggen…

“Van -11 aan beide ogen naar een perfect zicht zonder lenzen of bril… Werkelijk fantastisch! Fantastische arts en praktijk!”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.I.M
“Heel tevreden over mijn behandeling bij het Goes Oogcentrum! Hartelijk bedankt voor deze kwalitatieve ingreep, de efficiënte dienstverlening en de vlotte communicatie.”
Testimonial-Foto für Augenlaserbehandlung in Antwerpen mit dem Goes OogCentrum.J.S
“ Het personeel en dokter Goes stellen je terecht gerust.
De behandeling verliep volledig pijnloos. Ik had deze behandeling veel vroeger moeten doen!

Een aanrader voor iedereen, het resultaat is FANTASTISCH!”

Testimonial-Foto für Linsenchirurgie mit dem Goes OogCentrum.K. D

We hebben de afbeeldingen vervangen van echte patiënten die deze getuigenissen hebben verstrekt om hun privacy te beschermen.

ontdek of U verlost kan worden van Uw bril en/of Uw contactlenzen

Een gratis evaluatie is de beste manier om erachter te komen of ooglaseren een goede optie voor u is. We onderzoeken uw ogen en bespreken met onze deskundigen of u geschikt bent voor een ooglaserbehandeling en wat uw opties zijn.