LipiFlow: Revolutionaire Behandeling Tegen Droge Ogen

LipiFlow: Revolutionaire behandeling tegen droge ogen

Oogcentrum Goes > Nieuws > LipiFlow: Revolutionaire behandeling tegen droge ogen

LipiFlow: Revolutionaire behandeling tegen droge ogen nu beschikbaar bij Goes Oogcentrum

Vanaf heden is het mogelijk om in ons oogcentrum droge ogen te laten behandelen met behulp van het medisch apparaat, LipiFlow® System.  Meiboomklierdysfunctie (MKD) oftewel verstopte klieren aan je oogleden zijn de oorzaak van droge ogen. Dankzij verwarmingstechnologie verwijdert de LipiFlow® System klierverstoppingen en herstelt het de klierfunctie. En hoewel velen kunnen leven met droge ogen, kan GOES Oogcentrum je nu ook echt behandelen.

Meiboomklierdisfunctie

Oorzaak van droge ogen? Meiboomklierdysfunctie

Wereldwijd worden meer dan 300 miljoen mensen gediagnosticeerd met droge ogen, maar wat is er de oorzaak van? Meibomian Gland Dysfunction (MGD) oftewel meiboomklierdysfunctie (MKD) ligt in bijna alle gevallen aan de basis. De meiboomklieren liggen aan de rand van je oogleden en produceren een olie-achtige substantie. Die voorkomt snelle verdamping van de tranen en beschermt je ogen tegen droogte. Bij MKD, zijn de klieren verstopt, doordat de substantie hard is geworden. Gevolg? Je klieren zijn gezwollen en je oogleden ontstoken, dat zorgt voor irritatie, jeuk en een wazig zicht.

Oogdruppels of andere behandelingen bieden een tijdelijke verlichting, maar de LipiFlow® System- behandeling maakt op lange termijn een verschil. Hoe? De behandeling past een gepatenteerd algoritme van warmte toe op de binnenste oogleden en een massage gaat verstopping van de klieren tegen.

Beschermend waterlaagje

Geproduceerd door de traanklier

Water wordt beschermd door olie

Geproduceerd door de meiboomklieren
in de oogleden

Water verdampt

Dat veroorzaakt: Roodheid, droogte,
irritatie, brandende ogen en
oogvermoeidheid

De LipiFlow® System- behandeling

Wij helpen je graag van je droge ogen af en met de LipiFlow® System- behandeling gaat dat vanaf nu makkelijk. In drie stappen verlichten we de symptomen van je droge ogen.

Stap 1: Bescherming

Het gewelfd ontwerp beschermt het hoornvlies. Tegelijkertijd bewaken en regelen meerpuntssensoren de warmte en druk tijdens de behandeling. Dit maximaliseert de resultaten en minimaliseert het ongemak. Het ooglid en de delicate structuren van de oogbol worden beschermd tegen hitte en druk.

Stap 2: Temperatuurregeling

De gepatenteerde verwarmingstechnologie zorgt voor een nauwkeurige temperatuurregeling en een warmtetoevoer naar de wortels van de meiboomklier. Het geïsoleerde en gewelfde ontwerp van de activator beschermt het hoornvlies tegen de temperaturen.

Stap 3: Veiligheid

De LipiFlow® System- behandeling stuurt constant feedback om blokkades en vuil uit de meiboomklier te verwijderen. De aangepaste drukfrequentie maximaliseert het schoonmaken van de klier, terwijl het ontwerp van het apparaat het oog beschermt tegen onnodige inwendige druk.

Heb je last van droge ogen?

Doe hier de test

Voordelen van de behandeling

Het mag duidelijk zijn, er zijn veel voordelen aan deze behandeling. Graag zetten we ze nog even voor je op een rij:

  • Na een eerste verdovingsdruppel zijn er geen verdere medicijnen nodig voor de ingreep
  • Het LipiFlow-systeem levert veilig therapeutische energieën aan de meiboomklieren
  • Het voorgevormde gewelfd ontwerp beschermt het hoornvlies en het oog
  • Warmte en druk worden geregeld met sensoren

De LipiFlow® System- behandeling bij GOES Oogcentrum

Je kan bij ons terecht voor een behandeling tegen je droge ogen. Vul onze vragenlijst in, maak een afspraak online en neem je vragenlijst mee naar de afspraak. Zo kunnen we snel en doelgericht vaststellen of je lijdt aan droge ogen en dus in aanmerking komt voor De LipiFlow® System– behandeling.

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten
About the author