Wij gebruiken als eerste in België de Eyhance lens | Goes Oogcentrum

Goes Oogcentrum introduceert de nieuwste generatie implantlenzen in België

Oogcentrum Goes > Nieuws > Goes Oogcentrum introduceert de nieuwste generatie implantlenzen in België

Revolutionair nieuws voor cataractpatiënten! Met de Eyhance lens, de eerste unifocale lens in Europa die geproduceerd wordt door Johnson en Johnson, is de kans groter dat u weer 10/10 in de verte kan zien, en dit zonder bril. Dr. Goes van het Goes OogCentrum had de eer de allereerste Eyhance-lenzen in België te mogen implanteren.

Patiënten met cataract die een gewone unifocale implantlens krijgen, kunnen momenteel hun zicht op afstand laten corrigeren. Maar zij hebben meestal een bril nodig op tussenafstand. De nieuwe Eyhance lens daarentegen geeft een hoog kwaliteit zicht, zowel in de verte als op middellange afstand. Aangezien het zicht op middellange afstand uiterst belangrijk is bij relevante dagelijkse taken, is dit een belangrijke stap vooruit. Het uiteindelijke resultaat: u heeft als patiënt minder snel een bril nodig na cataractchirurgie.

“We zijn er trots op dat we met de beschikbaarheid van de TECNIS Eyhance IOL in Europa alweer een oplossing van betekenis kunnen leveren voor staarpatiënten.” – Tom Frinzi, Worldwide President, Surgical, Johnson & Johnson Vision

 

TECNIS Eyhance lens

Innovatie voor optimaal zicht; de TECNIS Eyhance lens

Reeds vele jaren legt het Goes OogCentrum zich toe om patiënten goed te laten zien zonder bril. Dit zowel met laserchirurgie als met multifocale implantlenzen. Bij unifocale lenzen bestond tot op heden nog steeds de kans dat patiënten een bril nodig hadden om goed te zien in de verte. Door gebruik te maken van TECNIS Eyhance lens, trachten we hierin nu ook verandering te brengen. Door bepaalde optische veranderingen aan het oppervlak van deze lens is de kans op een volledig perfect zicht in de verte als op middellange afstand groter. 

Dr. Frank Goes Jr. was de eerste in België die de TECNIS Eyhance lens, geproduceerd door Johnson& Johnson mocht gebruiken, en dit tot zijn grote tevredenheid.

De troeven van TECNIS Eyhance lens

Deze innovatieve lens vergemakkelijkt het leven van staarpatiënten, maar wat zijn nu precies de voordelen van deze lens? 

  • Zij verbetert zowel het zicht op middellange afstand als in de verte.
  • Deze lens vergemakkelijkt het uitvoeren van bepaalde taken, zonder bril. Denk maar aan activiteiten zoals lopen zoals lopen op ongelijke oppervlakten. 
  • U moet voor activiteiten waarbij middellang zicht nodig is geen bril meer te dragen.
  • Felle lichtkringen om koplampen en andere lichtbronnen ook wel halo, glare of starburst genoemd treden slechts af en toe op

Wilt u graag meer weten over deze behandeling en of het een oplossing kan zijn voor uw probleem? Maak dan hieronder een afspraak. 

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten
About the author