XEN-implant | Drukverlagende ingreep | Oogcentrum Goes

XEN-implant: drukverlagende ingreep

Oogcentrum Goes > Nieuws > XEN-implant: drukverlagende ingreep

Een XEN-implant is een nieuw, 6 mm lang biocompatiebel implantaat, dat door middel van een miniem invasieve ingreep in het oog kan worden geplaatst om de druk van het oog te laten dalen. Een XEN-ingreep is dan ook veel minder ingrijpende operatie dan een klassieke drukverlagende ingreep.

Dit implantaat kan in het oog worden geplaatst tijdens een alleenstaande ingreep, of op het einde van een cataractingreep als een aanvullende stap van de behandeling. Meer dan de helft van de patiënten die een XEN-ingreep ondergingen hoefden na 12 maanden geen drukverlagende oogdruppels meer te gebruiken. De druk zakte van ook gemiddeld van 21,4 mm Hg naar 13,8 mm Hg.

Het aantal artsen dat een Xen-implant mag plaatsen in België, wordt beperkt gehouden. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de uitgevoerde ingrepen erg hoog blijft, en dat alle artsen die deze ingreep uitvoeren, meer dan voldoende ervaring zouden hebben. Gedurende de laatste maanden werden we intensief getraind door speciaal hiervoor opgeleid personeel van de firma Allergan, de firma die het Xen-implant op de markt bracht.

We zijn dan ook tevreden dat we officieel de training succesvol hebben beëindigd, waardoor we de toelating kregen dit implantaat te gebruiken.

Interesse in deze behandeling? Contacteer Goes OogCentrum via 03/2193925 of via secretariaat@goes.be

Maak nu je afspraak makkelijk online

Snel en eenvoudig

Wenst u meer informatie?

Laat het ons weten
About the author