FAQ Relex SMILE | Goes Oogcentrum | Kwalitatieve behandelingen

FAQ Relex SMILE

Als het gaat over oogbehandelingen hebben patiënten vaak veel vragen. We bundelden de meest voorkomende vragen over Relex-SMILE behandelingen op deze FAQ-pagina. Zo vindt u misschien wel al de antwoorden op al uw vragen. Toch nog een vraag? Aarzel dan niet ons te contacteren, wij helpen u graag verder! 

 

Nog vragen?

Wij helpen u graag verder.

Veel gestelde vragen

Wie komt in aanmerking?

Personen die last hebben van bijziendheid en/of astigmatisme kunnen een Relex Smile behandeling laten uitvoeren. Door een uitgebreid vooronderzoek te laten uitvoeren, komt u te weten of u een geschikte kandidaat bent. SMILE kan een interessante optie zijn voor personen die aan contactsport doen, piloten, militairen en veiligheidspersoneel.

Hoe lang duurt een behandeling?

De behandeling duurt een kwartiertje, het laseren zelf slechts 29 seconden. De recuperatie nadien gaat snel. Één dag na de ingreep kan u alweer sporten en autorijden.

Hoe bereid ik me voor?

1. Zorg ervoor dat iemand u na de ingreep komt ophalen
2. Laat je contactlenzen een tijdje uit voor de ingreep
3. Gebruik geen parfum, lotions, crèmes of make-up de dag zelf

Wat mag ik na de ingreep niet doen?

De dag zelf rust u best nog even uit. In de eerste uren kan er zich wat hinder voordoen, het zicht zal echter snel herstellen. Meestal is het zicht na één of twee dagen redelijk goed en kan er al terug met de wagen gereden worden. Sporten zonder bril of contactlenzen is dan zelfs al mogelijk.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Smile ooglaseren is oogchirurgie. De kans dat er verwikkelingen optreden is uiterst zeldzaam, maar vermits het een ingreep betreft is de kans nooit 0%, We vergeljken het graag met de risico’s tijdens een autorit: de kans op een ongeval vermindert naargelang de chauffeur meer ervaring heeft, een veilige en goed gecontroleerde wagen heeft, en alle regels respecteert. Zo is het ook met ooglaseren: de kans op een complicatie is al heel laag, en ze vermindert nog naargelang we meer ervaring we hebben, en betere en goed gecontroleerde apparatuur we gebruiken.